Köszönet a pusztaszabolcsi vállalkozásoknak! 

A 2022. szeptemberi adófizetési időszakot követően már becsülhető az önkormányzat 2022. évi iparűzésiadó-bevétele, ami 165.000.000,- Ft! Ezzel a teljesítménnyel az önkormányzat iparűzési adó bevétele több mint másfélszeresére emelkedett a COVID-válság miatti lezárásokkal terhelt 2020. év alapján fizetett 2021. évi iparűzési adó bevételhez képest. A Pusztaszabolcson működő vállalkozások és cégek jelentősen hozzájárulnak az önkormányzat és intézményeinek működőképességéhez (óvoda és bölcsőde fenntartása, rászorulók, idősek, gyermekek támogatása és segítése, rendezvények szervezése, stb.) és a fejlesztések megvalósításához. A két legnagyobb befizető 2022-ben is a vasúti karbantartással foglalkozó Stadler Kft. és a falemez gyártással foglalkozó Heitz Élfurnér Kft. Arról se feledkezzünk meg, hogy az iparűzési adó befizetésén túl, a helyi vállalkozások és cégek több millió forintos adománnyal járultak hozzá önkormányzati programok megvalósításához és a település fejlesztéséhez. 


Azért is fontosak a helyi adóbevételek, mert a működési költségek (gáz, áram, stb.) fedezetére külső forrásra nem számíthat a város. 


A közeli Duna-mente különleges gazdasági övezetből támogatott települések köréből Pusztaszabolcshoz hasonlóan sok környező település, így Ercsi, Beloiannisz, Besnyő, Perkáta, Nagyvenyim és Dunaújváros is kimaradt, mivel az Iváncsa és Rácalmás külterületén lévő ipari területeket egy kormányrendelettel államosították és sajátos szabályokat hoztak a gyárak adófizetésére, és arra, hogy mely önkormányzatok kaphatnak az iparterületből befolyó bevételekből.