TOP-2.1.2-15-FE1-2016-00002 „Zöld város kialakítása Pusztaszabolcson” című projekt

Kedvezményezett neve: Pusztaszabolcs Város Önkormányzat

Támogatási összeg: 275.100.000,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt rövid tartalma:

A Zöld Város Szabadidőpark területén, a Velencei út és a Sport utca szomszédságában egy minden korosztály igényeit kielégítő szabadidőparkot hoztunk létre. A területen van többek között kertmozi, ahol tavasztól őszig fogunk vetítéséket tartani, egy közösségi épület, amelyben helyet kapnak nyilvános mosdók és egy kemence is, ahol, különböző rendezvényeket tudunk tartani. A közösségi épület közelében kialakításra került egy mezítlábas tanösvény 12 különböző felülettel. Építettünk egy hatalmas játszóteret, ahol minden korú gyermek szívesen tölti a szabadidejét. Számos fitneszeszköz is felszerelésre kerül, hogy a felnőttek is törődhessenek az egészségükkel. Telepítésre került csocsó és teqball asztal is, illetve métapálya is ki lett alakítva. Hogy a Zöld város igazán zöld lehessen, rengeteg növény, fás és lágyszárúak egyaránt ültetésre kerültek. Hogy a szülők, elfáradt gyerekek megpihenhessenek, számos pad biztosítja a látogatók kényelmét. A parkban számos szemétgyűjtő is elhelyezésre került. Kialakításra került parkoló is a parkba látogatók számára, illetve gondoskodtunk a megfelelő vízelvezetésről, közvilágításról.

A sokféle funkciót ellátó közösségi tér hozzájárul a lakosság elégedettségéhez és ez által az életminőségének javulásához is.

Tervezett tevékenység bemutatása:

A területen futásra kijelölt sávot létesítünk és fitneszeszközök telepítését terveztük. Szabadtéri mozgás helyszíne a gyerekek részére a játszótér. A játszótér mellé beterveztünk egy nagy gyepes felületet, ahol a parkba látogatókat, olyan tevékenységekre csábítjuk, melyeket nem befolyásol, és nem irányít senki. Ez itt a szabad sport, mozgás helyszíne.

A Hagyományok Háza részben a rendezvényteret hivatott kiszolgálni, az eseményen dolgozóknak biztosít helyet. A park pihenésre szolgáló kertrészeit paddal, hulladékgyűjtővel, kerti berendezési tárgyakkal, árnyékolóval látjuk el. Pihenőpontokat terveztünk a sétányok találkozópontjánál is több helyen. A szabadidőpark növényállományába markáns változást tervezünk bevezetni. A szabadidőpark területén a közvilágítás kiépítése szükséges. A futópálya körül magas reflektorokkal, a park sétányai mentén hangulatvilágítással. Funkciókban megvalósítja a kisvárosias rendezvényteret a Hagyományok Háza környezetében, a gasztroudvart kemencével, tűzrakóhelyekkel, a fix telepítésű szabadtéri színpadot nézőtérrel, a játszóteret, a pihenő- és sportkertet.

Projekt tervezett befejezése: 2022.06.30.