Pusztaszabolcs Város
Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal

Címünk

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat - Polgármesteri Hivatal
2490 Pusztaszabolcs Velencei u 2.

Telefon:
E-mail:
25 273-002; 273-036; 271-833 polghivatal@pusztaszabolcs.hu
Fax: 25 273-002  

Tisztségviselőink

Polgármester: Jegyző:
Csányi Kálmán dr. Nagy Éva

Alpolgármester:
Tüke László

Partnertelepülések

Staufenberg
Fórum I.
Subject *
Név
e-mail *
Bejegyzés *
 

Kérem adja meg városunk irányítószámát *

 
 

Balogh Ibolya: Gallyak elszállítása

Tisztelt Polgármesteri hivatal! Azzal a kérdéssel írok Önöknek,hogy amit az elektromosságtól kijöttek munkások és levágták az útban lévő gallyakat azzal a céllal a fákról,mert a vezetékeknek útban volt a levágott faág. Az emberekkel akik levágták a gallyakat azt mondták,hogy a levágott gallyakat az önkormányzat szállítja el,de eddig semmi nem történt ebben,és ott vannak a gallyak a házak előtt. A vastag ágakat fel tudjuk tüzifának használni összevágás után,de a sok vékony ággal nem tudunk mit kezdeni.Szeretném megkérdezni,hogy mikor lesz elszállítva a gally és nem csak az én házam előtt van egy kupacba téve,köszönöm a válaszukat:Balogh Ibolya Mátyás k utca 2

 

A vékonyfát is felhasználhatják tüzelőnek.

2014. július 14., hétfő

mazsola

Tisztelt polgármester úr. Szeretnék érdeklődni hogy kinek és miként jár a lakástámogatási ha albérletben él. És az átmeneti segély? kinek és miként jár. köszönöm válaszát . szép napot.

 

A pontos választ Imréné Gyöngyi tudja megmondani. Őt érdemes felkeresni a Hivatalban, vagy telefonon.

Ha azt szeretné, hogy itt, ezen a fórumon válaszoljak, akkor megkérem őt, hogy írja le. De akkor jelezze ezt.

 

Csányi Kálmán

polgármester

2014. június 23., hétfő

Bölcskei Zoltán: Gyalogos forgalom az úttesten (140123)

Tisztelt Önkormányzat! Érdeklődésem tárgya, hogy tervezi-e a település az északi vasúti átjáró és - hozzávetőleg - a posta épülete közötti szakaszon jelenleg nem létező gyalogjárda létesítését? Az M6-os lehajtó megépülése óta jelentősen megnövekedett a szakasz gépjármű forgalma, emellett a település északi részéről továbbra is sokan közlekednek gyalogosan az úttesten, miközben sajnálatos módon, a nagy többségük nincs tekintettel a látni és látszani alapelvre. Sötétedés után illetve esős, havas időben fokozott veszélyeket rejt a kátyúk és a sáros, latyakos útpadka között egyensúlyozni kényszerülő gyalogosok és az autósok együttes közlekedése. Amennyiben járda létesítésére nincs lehetőség, milyen más megoldások várhatóak (pl. figyelmeztető tábla gyalogosoknak, gépjárművezetőknek)? Tájékoztatásukat előre is köszönöm. Tisztelettel, Bölcskei Zoltán

Tisztelt Zoltán!

Többen jelezték, ezt a gondot. Legalább 5 éve. Egyik képviselő folyamatosan felveti.

A pénzügyi feltételek mellett jogi és célszerűségi gondok is felmerülnek. Egy év óta folyamatosan küszködünk a "vasúti víz" átvétele-fejlesztése programmal. Odáig eljutottunk, hogy amennyiben a "vasúti víz" szennyvizét a városi szennyvíztisztító-telepen szeretnénk tisztítani, akkor az Ön által említett szakaszon kell a szennyvíz elvezetését megoldani. Tehát ha a járdát most elkészítenénk, akkor a "vasúti víz" fejlesztésekor az új járdát fel kell majd bontatni. Ezért várunk addig, amíg nem tisztázódik, hogy ez a "vasúti víz" projektből várhatóan mikor lesz valami.

Remélem, 2014-ben tisztázódik, s akkor egy cél dátumot megjelölhetünk.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2014. január 23., csütörtök

Horváth Zoltán: Kérdések

Tisztelt Polgármester Úr ! Szeretném megtudni , hogy milyen engedély alapján létesülhetett nagyüzemi gyümölcsös az Akácfa utca mögött , a lakóházaktól 50-60 méterre. A telekvégeket lekerítették . A telekhatárok nem biztos hogy, pontosan lettek kijelölve . A legnagyobb probléma a terület vegyszerezésekor lesz ! Gondolom ennek is szigorú szabályai vannak, gondolok itt a házaktól való távolság ! Ebben az ügyben kérném segítségét , Köszönettel Horváth Zoltán

Kedves Zoltán!

Nem minden kérdésre tudok egzakt választ adni. Az engedélyt nem az önkormányzat adja meg, hanem a kormányhivatal szakigazgatási szerve. A vegyszerezést is ők ellenőrzik.

A telekhatárok az a tulajdonosok megegyezésén múlik. Ebbe az önkormányzat nem szólhat bele.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2013. december 10., kedd

Horváth Zoltán: Kérdések

Tisztelt Polgármester Úr ! Két hete feltettem egy kérdést de válasz még nem érkezett .Nem tudom mi lehet az oka.

 

Kedves Zoltán!

A kérdés nem érkezett meg. Kérem ismételje meg, hogy a kérdés ismeretében válaszolhassak rá.

Tisztelettel:

 

Csányi Kálmán

polgármester

2013. december 10., kedd

B. Brigitta: Lomtalanítás

Tisztelt Polgármester Úr! Érdeklődni szeretnék,hogy az idén a városban miért nem került sor lomtalanításra? Az előző években rendszeresen 2 is volt ,tavasszal és ősszel,de ez az idén elmaradt.Elhiszem,hogy éves szinten sok a 2 lomtalanítás,de legalább egyet megejthetne a Vertikál,ha már elég tetemes összeget kifizetünk évente a szemétszállításért. Eddig a két fős családok kedvezményt is kaptak a szemétszállítási díjból,ez az idén megszünt.Ezzel nincs is gond,de az évi egy lomtalanítás nem ártana.Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Brigitta!

A lomtalanítás nem szűnt meg, csak a formája alakult át.

Minden "fogyasztó" évente egy alkalommal az ingyenes lomtalanításra továbbra is jogosult. Azonban előzetesen egyeztetni szükséges a 25 504-520 telefonszámon. Itt kell leadni a lomtalanításra a telefonos megrendelést, amely alapján egyeztetik a lomtalanítás időpontját.

Mindenki maga döntse el, hogy milyen előnye és hátránya van ennek a formának.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2013. október 16., szerda

Tóth Ferenc: Égetés

Tisztelt Polgármester Úr! Arra szeretnék választ kapni hogy az önkormányzatnak mi az álláspontja a lehullott lomb, és egyéb növényi hulladék ház körüli elégetésével kapcsolatban. Az égetéssel nincs problémám amíg a dolognak van vége, konkrétan ellocsolnák a parazsat. Ellenben erősen irritál az a településre jellemző szokás, hogy vagy zöld, vizes dolgokat próbálnak égetni, ami konkrétan nem ég csak füstöl, vagy az égetést követően az egészet felügyelet nélkül otthagyják parázslani és füstölni, akár éjszakára is. Jelen levelem este 11 után írom, aludni nem tudok, fáj a fejem mert a házam megtelt füsttel, és szellőztetni sem tudok mert, mert az udvaron is áll a füst köszönhetően egy két házzal arrébb lakó szomszédnak.

Kedves Ferenc!

A problémája valós. A környezetvédelméről szóló helyi rendelet szabályozza, hogy mikor és milyen körülmények között lehet elégetni a gyomot. Eszerint vasárnap és ünnepnap tilos az égetés, más időpontban iis csak úgy lehet, hogy a szomszédokat nem zavarva.(http://pusztaszabolcs.hu/dokumentumok/rendeletek/A_kornyezet_vedelmerol_egyseges.pdf 3. oldal; 7.§ (2) b pont) Amennyiben ezek a feltételek nem teljesültek, akkor pontos adatok alapján kell bejelenteni a Polgármesteri Hivatalba.

Én, mint polgármester annyit tudok tenni, hogy időnként elrendelem a közterület felügyelő vasárnapi munkavégzését is. Szeptember 8-ára ilyen utasítást nem adtam ki.

Tájékoztatom, hogy szeptember 1-jétől megváltoztak a helyi rendelet be nem tartásának a szankció. A közigazgatási bírság mértéke 150 eFt is lehet.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2013. szeptember 07., szombat

Kismama: új pad

Tisztelt Önkormányzat! Örömmel láttam, hogy a sorompóval szemben lévő füves területet a nyáron parkosították, virágokkal díszítették és még egy szép új pad is elhelyezésre került. Azt gondolom, a város összképének az ilyenek nagyon jót tesznek! Jó elsétálni mellette, és látni, hogy az üzletek lépcsője helyett a beszélgető fiatalok inkább a padra ülnek le. Viszont szeretném felhívni figyelmüket egy -engem kismamaként igencsak érintő- másik fontos helyszínre: a védőnői szolgálat épületére. Ott is van még egy pad, amit viszont pocakosan már nem merek használni, mert csak két vékonyka léc van a szélén. Remélem, hamarosan ott is egy új pad, vagy a régin pár új léc fogadja majd a kismamákat, kisgyermekeseket. Támogatásukat előre is köszönöm!

 

Kedves Kismama!

Köszönöm kedves szavait. Szeretnénk folytatni a padok elhelyezését. Pályázatot nyújtottunk be 10 padra, remélem jövő tavaszra megvalósulhatnak.

A védőnői "pad" felújításáról tájékozódom.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen volt szó ezen a fórumon beérkező levelekről. A képviselők többsége szeretné, ha nem névtelen bejegyzések születnének, s csak azokra válaszolna a polgármester.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2013. szeptember 03., kedd

Horváth Miklós: Árok kérdés

Tisztelt Polgármester úr! Arra szeretnék választ kapni, hogy miért nem készült csapadék vízelvezető árok a Bem utcában és a Dózsa György utcában, a Mária utca sarkáig? Igaz most szárasság van, de ha bejön egy esősebb idő, az útról a csapadék nem tud elfolyni sehova. Szándékoznak-e ezt az elmaradt szakaszt megcsinálni? A kommunális adóval kapcsolatban a véleményem, hogy már így is rengeteg címen sarcolják az embereket, pl. Az eu. legmagasabb ÁFA-ja (27%-os), a bankadót is velünk fizettetik meg, a fuvarozók sem fogják lenyelni, hanem beépítik majd az áraikba a most kitalál elektronikus útdíjat. Sajnos lehetne még sorolni a különböző jogcímen kitalált sarcokat. Így is nehéz az életünk, de még jobban megnehezítik helyi szinten ezzel az új adóval, aminek a díját szerintem igen magasra sikerült kitalálni. A fele is sok lenne. Rendben van, hogy a fejlődéshez pénz kell, de az életben maradáshoz is. A falusias környezet nem szégyen, ha tisztaság és rend van. A szabolcsi honlapon a fórumba írásnál nem lehetne esetleg a „subject”-et lecserélni valami magyar szóra? Üdvözlettel Miklós

Kedves Miklós!

Az árok kérdésre most nem tudok válaszolni, de utána nézek.

Az adó kérdésében ezen a fórumon nem kívánom magán véleményemet megosztani. Az Ön véleményét is el fogom juttattatni a képviselő-testület számára.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

2013. augusztus 08., csütörtök

Tamás: ADÓ

Tisztelt polgármester úr!! A képviselő testületnek azon kellene gondolkoznia,hogy munkalehetőséget biztosítsanak a Pusztaszabolcsi polgárok részére helyben vagy minimális vonzás körzetében!!!!!!!!És ha ez megtörténne akkor talán az elszegényedett lakosság tudna pénzt keresni és adót fizetni!!!!De mivel már eldöntötték,hogy meg sarcolják a lakosságot, így az én javaslatom az lenne ne látszat intézkedésekre költsék a BEFIZETETT KÖZPÉNZT hanem próbáljanak munkahelyeket teremteni,vagy iparüzési adó eltörlésével Céget becsalogatni! Ha van miből fizetni ,mert van jövedelme valakinek talán könnyebben meg is teszi!!! Üdv:Tamás

2013. július 24., szerda

nacsa: kommunális adó

T. Polgármester Úr, tisztelt képviselők! Kérem gondolják át újra ezt a rendeletet, és a józan ész szavára hallgatva semmisítsék azt meg ! Ha a befolyt összeget valóban(???) a város közterületeinek korszerűsítésére akarják fordítani - akkor adjanak meg egy alapítványi ( vagy hasonló ) számlaszámot, vagy küldjenek ki egy összeg nélküli csekket, és ezt az összeget hajlandó vagyok önként és dalolva befizetni! Nem vagyok gazdag, nyögöm a CHF hitelemet, nincs luxusautóm, nem vagyok mutyis köz-hivatalnok...és mégis! A fideszes támogatással megnyert képviselői helyek úgy látszik csak a szavazás végéig voltak érdekesek... a rezsicsökkentés az már az Orbán magánügye -míí? Nem az összeggel van a bajom, hiszen már így is annyit fizetek ( többek között az önök szar csatornadíjára! ) hogy nem tudom követni, és sárga csekkből tapétázni tudnám a házamat belülről......ez a tétel már nem oszt, nem szoroz..... Más: Kérem önöket, hogy ebből az összegből ( ha már szedni fogják!) az önök tulajdonát képző ingatlan közkerítését ( Önök oldala!) az ismert okok miatt csinálják meg, 2 méter magas betonpanelből! Ez úgy látszik nem téma - csak a kasszírozás! Üdvözlettel: nacsa

Kedves Csaba!

A képviselő-testület majd féléven keresztül vajúdott ezen az ügyön. A képviselő-testületi jegyzőkönyvek híven tükrözik ezt a vitát. A név szerinti szavazás alapján beazonosíthatja, hogy mely (párt - ezt Ön hozta szóba) képviselő hogyan szavazott. Magán véleményemet azokból a szövegekből is kikövetkezheti.

Volt előzetesen fórum áprilisban, amely ezt az egy témát járta körül. Ott és akkor az adót igénylők tűntek többségben.

Természetesen a képviselő-testület számára ezt a véleményt el fogom juttatni.

Csányi Kálmán

polgármester

2013. július 19., péntek

Németi Gyula: Kommunális adó

T. polgármester úr. Ezt úgy nevezik hogy polgári engedetlenség, nem pedig bűntény. Remélem sokan követik a példám. Ki kéne osztani néhány "kokit meg sallert" ott a képviselő-testület tagjainak, hogy észhez térjenek végre.

A vélemény szabad, a polgári engedetlenség a demokráciában megengedett, bár annak is szoktak következményei lenni. Ezek mérlegelésével kell meghozni a döntést.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2013. július 18., csütörtök

ufokiki: Templom

Tisztelt Önkormányzat! Tegnap már kérdeztem, de nem jelent meg az írásom. A kérdésem az volt, hogy a templomban a papot hogyan érjük el, mert a templom mindig zárva van. Keresztelőt szeretnénk, és szeretném megbeszélni vele. Kit tudok elérni ezzel kapcsolatban?

Baltási Nándor plébános úr telefonos elérhetősége a katolikus.hu honlapon elérhető. Szombatonként 17.00 órakor (ezen a hétvégén július 20-án esküvő lesz), ill. vasárnapoként 11.30-tól van mise van. Ezután biztos megtalálja az esperes urat, s a szükséges teendőket meg tudják beszélni.

Gratulálok a picihez.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2013. július 17., szerda

Németi Gyula: Kommunális adó

T. önkormányzat Örököltem egy eladhatatlan rom résztulajdonát Pusztaszabolcson, ami után már így is fizettem ~52ezer HUF illetéket, mert illeték szempontjából mint unoka nem számítottam egyenes ági leszármazottnak. Budapesten lakok, itt fizetek 9246HUF kommunális adót. A Pusztaszabolcson bevezetett 12000 HUF pofátlanul magas újabb adót nem vagyok hajlandó befizetni. Büntessenek meg, csináljanak amit akarnak, de ha már tulajdonos vagyok annyit hajlandó vagyok megtenni, hogy bejelentkezek az ingatlanba és a következő önkormányzati választáskor elmegyek szavazni arról, hogy kik akasztgassanak a nyakamra újabb adókat.

 

Kedves Gyula!

A képviselő-testület többsége döntött arról, hogy ezt az adó fajtát bevezeti Pusztaszabolcson. Kérem, bűntény elkövetését ne fontolgassa, s ne akarjon megvalósítani.

Csányi Kálmán

polgármester

2013. július 16., kedd

nacsa: Mégsem lehet?

Tisztelt polgármester Úr! Feltettem egy kérdést két hete - nem jelent meg......igaz, nevet nem írtam, de gondolom az e-mail címről ismerős lehetett...... Más: Kérem Önt, hogy a lehető legrövidebb időn belül hozzanak tető alá egy rendőrkapitányi fórumot a lakosság részére! Éppen itt lenne az ideje megbeszélni a közelmúlt történéseit. Köszönöm Üdvözlettel: Nagy Csaba

Kedves Csaba!

Az előző kérdésére adott válaszomban válaszoltam Önnek. Ön mint volt rendőr kicsit jobban ismeri a rendőrségi eljárási szabályokat mint én. A rendőrség illetékesei 10 nappal ezelőtt teljesen érzékelték azt, hogy égőházak között mozognak a puskaporoshordóval a hátukon.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

2013. július 06., szombat

Holecz Edit: kérdések

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselők! Több kérdésem lenne: 1. A szemétszállítási díj 10%-os csökkentésével kapcsolatban levelet kaptunk amelyben az állt hogy először 4,2% emelkedés lesz majd ez után 10%-al csökkentik a díjat. Kérdésem: akkor mennyi az annyi? Hogy lehet ezt etikusan megengedni? A levélben az állt hogy így szól a törvény. 2. Miért nincs szabályozva a városban a fűnyírás és a szemétégetés ideje? Miért lehet vasárnap este 8 órakor füvet nyírni? A környező településeket ezt tudomásom szerint szabályozzák. 3. Hogy lehetett megengedni hogy a Fornetti bolt mellett Nemzeti dohánybolt nyíljon? Ráadásul kb. 25 méterre egy másik Nemzeti Dohánybolt is nyílt. Mellette pedig úgy tudom Gyógyszertár fog nyílni. 4. Nem hiszem hogy a lakosság nagy része támogatja a kommunális adó bevezetését. Azt pedig álságosnak tartom hogy majd ebből járdákat és utakat fognak építeni ill. burkolni. A befolyt gépjármű adót mire fordítják ha nem erre? De esetleg az iparűzési adóból is lehetne járdát építeni vagy utat javítani. tisztelettel: Holecz Edit

Kedves Edit!

Igyekszem a kérdéseire sorban válaszolni.

1. Szemétszállítás árát ebben az évben nem az önkormányzat határozza meg. Ezért hatásköre sincs. Magánemberként lehet véleményem, de ezt nem kívánom nyilvánosságra hozni. Amennyiben nem ért egyet az összegekkel, akkor több más szervezet köteles foglalkozni a panaszával: pl. Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség.

2. Fűnyírás időpontja nincs szabályozva. Eddig nem merült fel ez az igény. Pl. azért sokáig nem nyírták a füvet, s minden füves terület rendezetlennek tűnt. Vagy azért mert a sokáig alvás szokása a korábbi állattartás miatt nem volt megengedhető. Változnak az itt élők szokásai, s igényei, ehhez kell alakítani a szabályozást. A szemétégetés nincs engedélyezve, csak a zöld hulladékok égetése. Környezetvédelmi rendelet szabályozza ezt.

Olyan szabályokat kell hozni, amit betartunk, s képesek vagyunk betartatni is.

3. A vállalkozások helyszínének engedélyezése nem az önkormányzat hatásköre.

4. A kommunális adóval kapcsolatban a képviselő-testület többsége döntött. Magán véleményemet ebben a kérdésben sem szeretném ezen a fórumon megosztani. A polgármesteri fórumon, ill. képviselő-testületi ülésen ezeket ismertettem. A jegyzőkönyvek az önkormányzati honlapon elolvashatóak, ill. meghallgathatóak.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

2013. július 02., kedd

ezt most inkább hagyjuk ki!: közrend, közbiztonság

Tisztelt polgármester Úr! Mikor ez a bejegyzés eljut Önhöz ( remélhetőleg nem lesz ignorálva ), már gondolom hallotta mi történt a szombat hajnali órákban a város kellős közepén. Szomorú dolog, hogy ismét ugyanazok a személyek csinálták a " fesztivált ", akik miatt manapság nagyon sok ember el sem jár szórakozni az amúgy is szegényes lehetőségek hazájában! Félmeztelen részeg deviáns egyének ( tudjukkik ) falkákban verik egymást és a közelbe tévedőket kerékanyakulccsal, botokkal, meg egyéb veszélyes szerszámokkal......sérültek, megrongált ingatlan, lincselő szándékú horda... szemtanúk által elmondva: bratyizó hatóság!!! Hajnali 4 órakor artikulálatlanul ordító " állat " ( szétb..... a rendőr fejét is baltával!!! ), több km-en keresztül előadva a magánszámát.....mellette síncsavar kulccsal, ölni akaró tekintettel masírozó társa!!! Aztán hazaértek, és elaludtak..... a megvert sérülteket meg faggatták délutánig a " vármegyeházán "!!! Kérdés: Mivel magánszemély már nem mer - nem is akar, elege van.... a rendőrségi le se sz....-om hozzáállásból - nem gondolja Ön, hogy éppen itt lenne az ideje önkormányzati szinten lépni a hasonló esetek megelőzése érdekében? Nem lehetne keményen és határozottan követelni az illetékes rk. vezetőitől a szakszerű intézkedést? Miért kell megvárni, amíg esetleg agyonvernek majd valakit? Arról nem is beszélve, hogy mennyire veszélyes lenne az, ha a rendfenntartók helyett majd az állampolgárok tömörülnek önvédelmi mozgalomba.....láttam már ilyet, és nem biztos hogy jó lenne!! Üdvözlettel: egy békés szándékú városlakó.

2013. június 22., szombat

Orsolya: Kóbor kutyák

Tisztelt Polgármester Úr! A hét folyamán munkámból adódóan általában késő éjszaka érek haza.Több éjszaka folyamán tapasztaltam a kóbor kutyákat,de úgy voltam vele,hogy amíg nem bántanak nem foglalkozom a dologgal.Ez tegnap estig tartott amikor is sétáltam haza a vasútállomásról és 3 kóbor kutya támadott meg,mivel az utcán olyan késői órákban nem tartózkodik senki így hiába is kiabáltam volna és tehettem volna akármit.A nagy menekülésen és ijedségen kívül nem esett semmi bántódásom,de vajon legközelebb is megúszom ennyivel???A vonaton is nagyon sokan panaszkodnak,hogy félnek éjszaka hazamenni,és már panaszt is tettek az Önkormányzaton de a helyzet semmit nem javult.Kérdésem az lenne,hogy akkor kihez forduljak(unk) ha nem Önökhöz?És van-e valami folyamatban az ügy megoldására?? Várom megtisztelő válaszát, Üdvözlettel: Orsolya

Kedves Orsolya!

A kutyák számát gyérítjük, de nem tudjuk megszüntetni. Sokat segítene, ha konkrétabban fogalmazna. Melyik utca. Az utca melyik szakasza. A kutyák rövid leírása. Hátha találkozunk napközben velük, s megtaláljuk a gazdáját vagy sintérekkel befogatjuk őket.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2013. április 29., hétfő

nacsa: kommunális adó

Tisztelt polgármester Úr! A meghirdetett lakossági fórumot komolyan gondolják ( tényleg lenne olyan, aki ezt szorgalmazná?) ? Egyáltalán hogy merülhetett fel az, hogy ilyen adót be kell vezetni? Az önkormányzat konszolidációja szerintem megtörtént, tehát a malomkő lekerült a település válláról...gondolom én, jámbor lélek! Csak azért bátorkodom megkérdezni - mert a "nagy" rezsicsökkentés időszakában ezt eléggé visszatetsző intézkedésnek is lehetne nevezni....még jó, hogy első körben elutasította a T. képviselő testület...:) Ha mindenáron valamilyen bevételi forrást szeretnének találni ( Templom egere esete a "papzsákkal" ) - kérem szóljanak... rengeteg ötletem van, ami csak azokat sújtaná, akik vétenek a köz érdeke ellen.....és sokkal jobbak, mint az amúgy máshol már rég kivezetett kommunális adó!!! Egyébként sem Érden vagyunk, ahol az ingatlanadó némileg elviselhetőbb, mint " Pesttől 40-en túl ".... Elnézést ezért a kis cinizmusért, de van némi alapja - bántó szándék nélkül. Üdvözlettel: Nagy Csaba

Kedves Csaba!

Azt gondolom, hogy a kiút keresése közben született ötleteket meg kell beszélni. Erre fog szolgálni a pénteki fórum is. Várom azokat az ötleteket, amelyek segítségével valós bevételi forrásokat találunk az önkormányzat számára. Akár itt a honlap fórum rovatán, akár személyes találkozó alkalmával.
Tisztelettel:
Csányi Kálmán
polgármester

2013. április 16., kedd

Lakos: Járdák állapota

Tisztelt Önkormányzat! Településünk több utcájához hasonlóan a Kastély utca páratlan oldalán lévő járda több szakaszán sem lehet elférni a kertekből kilógó fák, illetve az árok oldaláról benyúló cserjék, tuják ágai miatt. Mivel a járda amúgy is több helyen kritikán aluli állapotban van, így egyfajta "luxus", hogy a jó állapotú részeken is a sárban kell gyalogolni. Kérem vizsgálja meg az Önkormányzat, hogy milyen eszközei vannak a járda közlekedhetővé tétele ügyében és éljen ezekkel! Maradok tisztelettel: Gyalog(os)

 

Kedves Gyalog(os)!

Köszönöm a jelzését. Mai nap a hóval vagyunk elfoglalva.

Tisztelettel:

Csányi Kálmán

polgármester

2013. március 21., csütörtök

 

Megjelenített bejegyzések száma << Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Powered by Phoca Guestbook

Tisztelt Látogatónk!

Köszöntöm Önt Pusztaszabolcs város honlapján! Érdeklődése megtiszteltetés számomra!
Pusztaszabolcs az ország egyik legfiatalabb városa. A Velencei-tó és a Duna között félúton he- lyezkedik el, és a budapesti elővárosi vasút egyik csomó- pontja. Településünket olyan kultu- rális, infrastrukturális, szociális, természeti és gazdasági értékek jellemzik, amelyek a XXI. századi ember számára elengedhetet- lenek.
Városunk honlapjának több funkciója van, hiszen infor- mációval szolgál az idelátogatók számára. Másrészt pusztasza- bolcsi lakosként a honlap segítségével hasznos tudniva- lókkal gazdagodik. Betekintést kap az önkormányzat működésébe, segíti az emberek mindennapi ügyintézését. Tájékoztat a tele- pülés intézményeiről, kulturális-művelődési tevékenységéről, az aktuális ügyekről és kérdésekről.
Pusztaszabolcs változás előtt áll, így számomra a weboldal jelentősége abban áll, hogy elősegítse, erősítse a kétirányú kommunikációt az itt élők és a város vezetése között, ami el- engedhetetlen feltétele a fejlő- désnek. Ez a portál jó eszköz arra, hogy a párbeszéd kiala- kulhasson, mélyebbé válhasson, a pusztaszabolcsi lakosok aktívabb szerepet vállalhassanak a közösség életében. Ezért arra buzdítom Önt, hogy használja az oldalt, tájékozódjon és ötleteivel segítse az elérhető adatok bővü- lését. Fontos, hogy véleményével, ötletével segítse elő azokat a változásokat, amelyek biztosítják a város sikerességét. Mindezt csak közösen, együttműködve ér- hetjük el. Cselekedjünk, dolgoz- zunk együtt legjobb tudásunk szerint a sikeres Pusztaszabolcs megteremtése érdekében!

Csányi Kálmán
polgármester

Szavazások

Ön szerint hogyan szabályozzák a forgalmi rendet az Arany János utcában?
 

Képek városunkról

album062.jpg


Látogatóink száma

Új Magyarország

 

Közadat Keresõ